fredag 1 maj 2009

Ännu en utflykt

Idag knackade det på dörren och det var Paul som frågade om jag ville följa med och fika i körsbärslunden. Jag tackade ja och vi åkte dit. Jag hade aldrig varit där förut men det var helt fantastiskt. Enhörna är känt för sina körsbärsträd som blommar så vackert varje vår.
Min gode vän Paul är ordförande i Enhörna Trädvårdsförening och han driver upp körsbärsträd som han sen planterar, både i Körsbärslunden och överallt annars i Enhörna. Han ger också ut ett litet häfte där han skriver om hur det var i Enhörna förr i tiden. Mycket roligt att läsa. Bl.a. om en källa där en kvinna kan sätta sej i vattnet så växer oskulden fast igen. Men det gäller att ingen ser en sitta där i den iskalla källan för då är det förgäves. Här kommer lite olika bilder därifrån.


Ser ni de tre svarta änglarna som står bland träden? Dem har Paul gjort.


Det japanska körsbärsträdet blommar vackert nu. Paul berättade att han planterade det som ett minne för en flicka som dog i en bilolycka i Norge för fem år sen. Trädet står där som en hyllning till henne.


Här ser ni två av änglarna


Här sitter gänget och fikar. Det är Paul som står och häller i kaffe och punch. Han har även bakat wienerbröd med äppelfyllning. Jag som inte äter äpplen fick sandwich istället. Bredvid Paul sitter hans granne, Anita. På kanten sitter Aina som är min hyresvärdinna och med ryggarna mot bilden sitter Lena och Hasse. Plus deras hund Daisy.

4 kommentarer:

Anna sa...

En sån sagolik utflykt, bokstavligt talat. Tack för att du delade med dig!

Annette sa...

Hej.
Det låter som en härlig utflykt, fast den där källan, den skippade du väl, ingen skulle ändå tro dig;)
Kram!

pelle funderaren sa...

Men ni har ju inga löv på träden
det har vi på västkusten (Varberg)/PF

Annette sa...

Tack så mycket, vännen.
Hade inte koll på det själv faktiskt.
Kram,
Annette Monika och ett till;)